Μενού Κλείσιμο

ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΕΝΟΙΚΙΟΥ & ΔΑΝΕΙΟΥ

Η εφαρμογή για  Υποβολή Επιδότησης Ενοικίου άνοιξε πριν 2 ημέρες για την Επιδότηση Δανείου ΔΕΝ έχει ανοίξει ακόμη .

Αρχικά να διευκρινίσουμε ότι η εφαρμογή για το Ενοίκιο δεν θα κλείσει θα παραμείνει ανοιχτή για αρκετό καιρό όπως και για το Επίδομα των παιδιών Α21 το οποίο δεν κλείνει και ο καθένας μπορεί να υποβάλει αίτηση ανα πάσα στιγμή χωρίς να χάνει τα δικαιώματά του και τα χρήματα των προηγουμένων μηνών.

Παρατηρείτε μεγάλη επισκεψιμότητα στο εν λόγω site www.epidomastegasis.gr με αποτέλεσμα να κολλάει συχνά ή να καθυστερεί πολύ το σύστημα με ταυτόχρονη ταλαιπωρία τόση του φορολογουμένου όσο και του φοροτεχνικού σας.

Εφόσον όπως αναφέραμε αρχικά δεν υπάρχει πρόβλημα και λόγος άμεσης υποβολής της αίτησης θα ήταν καλό να περιμένετε μερικές ημέρες προκειμένου να λιγοστέψει ο όγκος των αιτήσεων και να υποβάλλεται γρήγορα και με ασφάλεια την αίτηση σας.

Σας παραθέτουμε ενημέρωση σχετική :

Το επίδομα θα δοθεί και αναδρομικά για τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο, Μάρτιο, εφόσον το μισθωτήριο είναι από την 1η Ιανουαρίου 2019.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Εργασίας, η πληρωμή θα γίνει τον Απρίλιο, ενώ διευκρίνισε ότι όλες οι πλατφόρμες, όπως για το επίδομα ενοικίου τώρα, αλλά και εκείνες για το επίδομα παιδιού, το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), κλπ, δεν κλείνουν, άρα ο κόσμος δεν πρέπει να αγχώνεται για τις αιτήσεις.

Οι μονογονικές οικογένειες θα υποβάλουν αίτηση αποκλειστικά στους δήμους ή τα κέντρα κοινότητας.

Όπως ορίζεται στην απόφαση, οι δικαιούχοι που πληρούν τις προϋποθέσεις θα λάβουν το επίδομα αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου 2019.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την απόφαση για τις αιτήσεις που θα υποβληθούν τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, το δικαίωμα στην καταβολή του επιδόματος ισχύει από 1/1/2019 και καταβάλλεται στο σύνολό του ως πρώτη δόση για τους δικαιούχους που πληρούν τις προϋποθέσεις και στο όνομά τους υπάρχει ηλεκτρονικό μισθωτήριο συμβόλαιο από την ημερομηνία αυτή.

Δηλαδή, στην πρώτη πληρωμή που θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο, θα καταβληθούν στους δικαιούχους τα επιδόματα που δικαιούνται για τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο.

Σε περίπτωση που η αίτηση υποβληθεί τον Απρίλιο, θα καταβληθούν αναδρομικά τεσσάρων μηνών για τους μήνες Ιανουάριο – Απρίλιο.